Novosti - Vojvođanska banka
SrpskiEnglish Lokator poslovnicaMapa sajtaLinkoviNajčešća pitanja
Traži

Novosti

14. 09. 2011. - Olimpijski čas u Petrovcu na Mlavi

U utorak 13. septembra, je u Petrovcu na Mlavi, rodnom mestu Dragutina Tomaševića, jednog od dvojce prvih olimpijaca Srbije održan „Olimpijski čas“. Kao zvanična banka Olimpijskog komiteta Srbije i Olimpijskog tima Srbije za Olimpijske igre u Vankuveru 2010. i Londonu 2012. Vojvođanska banka je juče podržala još jedan „Olimpijski čas“. Ideja ovog projekta jeste da što veći broj dece u Srbiji, na neposredan način, kroz druženje i igru, oseti duh olimpizma i nauči nešto više o istoriji olimpijskog pokreta i Olimpijskih igara.

Na početku „Olimpijskog časa“ polaznike je pozdravio Vlade Divac, predsednik OKS. Tokom celog dana osnovci u Petrovcu na Mlavi su imali priliku da kroz niz radionica organizovanih kroz 5 stanica, koje simbolizuju 5 kontinenata i 5 olimpijskih krugova, nauče 5 važnih olimpijskih vrednosti koje se stiču kroz bavljenje sportom – uživanje u sportu, fer plej, poštovanje, izvrsnost i jedinstvo duha, tela i uma.

Takođe su imali priliku da se upoznaju sa Srećkom – maskotom Olimpijskog tima Srbije. Nakon uspešno završenog „Olimpijskog časa“ i proverenog znanja kroz Olimpijski kviz, predsednik OKS Vlade Divac je u društvu Srećka, svim učesnicima uručio diplome za stvaranje boljeg sveta u duhu olimpijskih vrednosti. Šareni karavan „Olimpijskog časa“ pre Petrovca na Mlavi bio je u Kosjeriću, rodnom mestu osnivača Olimpijskog pokreta u Srbiji Svetomira Đukića, a posetiće i Valjevo, Kraljevo, Novi Pazar…

Arhiva za mesec Septembar 2011.