SrpskiEnglish Lokator poslovnicaMapa sajtaLinkoviNajčešća pitanja
Traži

O NBG grupi

Nacionalna banka Grčke, najstarija i najveća Grčka banka, godinama drži vodeću poziciju u grčkoj ekonomiji. Poslednjih godina svoje prisustvo smo proširili i na jugoistočnu Evropu i istočni Mediteran. Nasu čvrstu posvećenost dugoročnom prosperitetu ovog regiona u proteklim godinama dokazali smo stalnim ulaganjem kapitala i ljudskih resursa. To nam sada omogućava da uspešno poslujemo u Srbiji, Bugarskoj, Makedoniji, Rumuniji, Albaniji, Kipru, Egiptu i Turskoj.

Kamen temeljac razvoja Nacionalne banke Grčke na tržistu Srbije postavljen je januara 2002. godine otvaranjem filijale u Beogradu. Od tada, naša mreža se konstatno razvija i sada pokrivamo sve važnije ekonomske centre u Srbiji.

Svojim klijentima u Srbiji Nacionalna banka Grčke već nudi sadržajnu ponudu bankarskih proizvoda i usluga u poslovanju sa privredom i stanovništvom. Na taj način klijentima dajemo mogućnost da koriste sve prednosti naše mreže koja obuhvata 18 zemalja, premašuje 900 organizacionih jedinica i hiljade korespodentskih banaka širom sveta.

Nacionalna banka Grčke osnovana je 1841. godine kao komercijalna banka koja je imala pravo da izdaje novčanice sve do osnivanja Banke Grčke 1928. godine. Na Atinskoj berzi naše deonice su prisutne od prvog dana njenog nastanka 1880. godine, a od oktobra 1999. godine listovani smo i na Njujorškoj berzi.