Nagrade i priznanja
Društvena odgovornost /Nagrade i priznanja

Nagrade i priznanja

Specijalna nagrada Diplomacy & Commerce 2019

nagrada

Vojvođanska banka je dobitnik specijalne nagrade magazina Diplomacy & Commerce za doprinos u očuvanju kulturne baštine.

Nagrada za korporativno volontiranje, 2017.

volontiranje

Vojvođanskoj banci je na osmom međunarodnom CSR Forumu dodeljena Nagrada za korporativno volontiranje u kategoriji "Najbolji novouspostavljeni program korporativnog volontiranja", za program "Mi smo tim" - koji je organizovan u svakom od Bančinih poslovnih regiona u periodu jun-septembar 2017. godine. Nagradu dodeljuju Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv povodom Svetskog dana volontera.

Zahvalnica „Naš Beograd“, 2017.

zahvalnica

Forum za odgovorno poslovanje je Vojvođanskoj banci na osmom međunarodnom CSR Forumu dodelio Zahvalnicu povodom učešća u volonterskoj akciji "Naš Beograd" održanoj 27.05.2017. godine u Zvezdarskoj šumi. Volontersku akciju "Naš Beograd" svake godine u maju ogranizuje Forum za odgovorno poslovanje u cilju promovisanja korporativnog volontiranja.

Priznanje za izveštavanje po GRI metodologiji, 2017.

priznanje

Vojvođanskoj banci je dodeljeno priznanje za doprinos razvoju nefinansijskog izveštavanja po svetski priznatoj GRI (Global Reporting Initiative) metodologiji. Banka je svoj prvi Izveštaj o održivom poslovanju izdala tokom 2017. godine za 2016. godinu, koristeći najnoviju G4 verziju GRI standarda. Forum za odgovorno poslovanje je dodelio ovo priznanje Vojvođanskoj banci, koja je jedna od 11 kompanija u Srbiji koje su 2017. godine izveštavale po GRI metodologiji.

Business & Art nagrada, 2017.

nagrade

Vojvođanskoj banci je dodeljena nagrada magazina Diplomacy & Commerce u kategoriji Business & Art (biznis i umetnost) za saradnju sa Galerijom Matice srpske. Nagrada je Banci dodeljena na svečanosti povodom obeležavanja godišnjice ovog magazina.

VIRTUS Zahvalnica, 2017.

nagrade

Vojvođanskoj banci je dodeljena VIRTUS Zahvalnica za 2016. godinu za sprovođenje jednog od tri najbolja projekta u kategoriji "Dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora" za saradnju sa Galerijom Matice srpske. VIRTUS nagradu dodeljuje Trag fondacija na godišnjem nivou, i predstavlja jednu od najvažnijih nagrada za društveno odgovorno poslovanje u Srbiji.

CSR Indeks Srbija, 2016.

CSR

CSR Indeks Srbija je jedina metodologija u Srbiji koja omogućava objekivno poređenje učinka i uticaja koje kompanije ostvaruju na društvo kroz svoje poslovanje. To je elektronska, automatska platforma koja se sastoji od preko 100 indikatora podeljenih u 5 kategorija: korporativno upravljanje, lokalna zajednica, radno okruženje, tržište i životna sredina. Indikatori su operacionalizovani objektivnim pokazateljima o kojima kompanije izveštavaju u obliku da/ne odgovora. Kompanije za tačnost podataka iz indikatora garantuju prilaganjem dokaza. Vojvođanska banka je uspešno ispunila većinu indikatora i samim tim se plasirala na listu CSR Indeks Srbija. Time je potvrdila da se nalazi među liderima društveno odgovornog poslovanja u Srbiji.

Zahvalnica „Naš Beograd“, 2016.

zahvalnica

Forum za odgovorno poslovanje je Vojvođanskoj banci dodelio Zahvalnicu povodom učešća u volonterskoj akciji "Naš Beograd" održanoj 14.05.2016. godine u "Našoj kući" u Mirijevu, kada smo pripremali obroke za decu iz Svratišta i članove Asocijacije za promovisanje inkluzije Srbije. "Naš Beograd" svake godine u maju ogranizuje Forum za odgovorno poslovanje u cilju promovisanja korporativnog volontiranja.

VIRTUS Zahvalnica, 2016.

zahvalnica

Vojvođanskoj banci je dodeljena VIRTUS Zahvalnica za doprinos razvoju filantropije u 2015. godini na nacionalnom nivou. VIRTUS nagradu dodeljuje Trag fondacija na godišnjem nivou, i predstavlja jednu od najvažnijih nagrada za društveno odgovorno poslovanje u Srbiji.

Najhumanija sredina, 2015.

zahvalnica

Zaposleni Vojvođanske banke, u saradnji sa reprezentativnim Sindikatom, već duži niz godina organizuju akcije dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Banke u Novom Sadu. Broj davalaca iz godine u godinu raste, a organizacija je sve bolja, uz odlične uslove koje Vojvođanska banka pruža ekipi Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine. Prepoznali smo potrebu da pomažemo onima kojima pomoć najviše znači, a često im je ona i najhitnija. Ovim akcijama Banka se trudi da širi humanost i da daje primer kako se uz malo truda može mnogo pomoći. Ovakva opredeljenost Banke je prepoznata od strane Crvenog krsta Srbije, koji je Vojvođansku banku odlikovao priznanjem Najhumanija sredina.