Login Login

Donacija 50 računara Gerontološkom centru Beograd

Danas je Ustanovi gerontološki centar Beograd, u kojoj je smešteno preko 1000 korisnika, uručeno 50 računara, što ujedno predstavlja i završetak ove velike, ovogodišnje donatorske akcije. Korisnicima gerontoloških centara u Leskovcu, Surudulici, Novom Sadu, Novom Pazaru, Apatinu, Nišu, Knjaževcu, Kikindi, Šapcu i Kragujevcu, računari su već stavljeni na raspolaganje i biće iskorišćeni za potrebe radne terapije, formiranja internet kafea, kao i potrebe opremanja klubova za penzionere i stara lica.

Vojvođanska banka pokrenula je u oktobru, koji je Mesec solidarnosti sa starim licima, veliku društveno odgovornu akciju u okviru koje je donirala gerontološkim centrima u 12 gradova u Srbiji,  ukupno 190 računara.

Zorica Džida, direktorka sektora Društveno odgovorno poslovanje u Vojvođanskoj banci, uručila je donaciju direktorki Ustanove Gerontološki centar Beograd, Suzani Mišić, i tom prilikom istakla da ova kompanija tradicionalno poklanja računare zdravstvenim, obrazovnim i drugim ustanovama. Opremanje gerontoloških centara posebno je važan deo ove akcije, jer pomaže i starijim osobama da se uključe u digitalnu transformaciju i tako umnogome olakšaju svoju svakodnevicu.

Direktorka Ustanove Gerontološki centar Beograd, Suzana Mišić, zahvalila se Vojvođanskoj banci i istakla da veruje da će se zahvaljujući donaciji delimično neutralisati fizička udaljenost porodica i prijatelja od korisnika njihovog doma i da će digitalna komunikacija omogućiti njihovo dodatno povezivanje.

file-2.jpeg