Login Login

Donacije računara domovima za stare u Leskovcu i Surdulici

​Ovog meseca, koji je Mesec solidarnosti sa starim licima, Vojvođanska banka pokrenula je veliku donatorsku kampanju u okviru koje će do kraja godine gerontološkim centrima u 12 gradova u Srbiji donirati ukupno 190 računara.

Po deset  računara juče je uručeno Ustanovi za odrasle i starije Leskovac i Domu za penzionere i druga stara lica u Surdulici, a u narednom periodu donacije će biti upućene i centrima u Beogradu, Kargujevcu, Knjaževcu, Apatinu, Šapcu, Kikindi, Vršcu, Nišu i Novom Pazaru, dok su korisnicima Gerontološkog centra Novi Sad računari već stavljeni na raspolaganje.

Ivana Antić, direktorka filijale Leskovac Vojvođanske banke, uručila je donaciju direktorki Ustanove za odrasle i starije Leskovac, dr Gordani Savić, istakavši pritom da veruje da će računari pomoći korisnicima centra da se lakše uključe u digitalne načine komunikacije i povežu sa svojim najbližima.

IMG-4617-5.jpg 

Dr Gordana Savić, Direktorka Ustanove za odrasle i starije Leskovac u kojoj je smešteno 180 korisnika, zahvalila se Vojvođanskoj banci i istakla da veruje da će se zahvaljujući donaciji računara olakšati informisanost njihovih pokretnih korisnika, ali i delimično neutralisati njihova fizička udaljenost od srodnika i prijatelja. Ujedno je istakla da će svi donirani računari biti postavljeni u zajedničke prostorije za korisnike, uključujući i prostoriju za radnu terapiju.

Slađana Tasić Stojanović, direktorka Doma za penzionere i druga stara lica u Surdulici, čiiji smeštaj trenutno korsiti 75 starih lica, istakla je da među njihovim korisnicima vlada veliko interesovanje za računarima, koji će biti postavljeni u dnevni boravak za korisnike i omogućiti im da koriste savremene kanale informisanja i komunikacije sa bližnjima.

 IMG-4630.JPG