Login Login

Karavan slika svečano otvoren u Apatinu

​Odabrana dela najistaknutijih vojvođanskih  slikara druge polovine XX veka - Save Stojkova, Milana Kečića, Milana Kerca, Pavla Blesića i Boška Petrovića juče su, u okviru „Karavana slika" Vojvođanske banke i Galerije Matice srpske, prvi put predstavljena apatinskoj publici.

_VAS9444.JPG 

Ove slike, samo su deo bogate umetničke kolekcije Vojvođanske banke, koja broji više od 600 dela likovne umetnosti. Ljubitelji umetnosti moći će da ih pogledaju svakog radnog dana od 18:00 do 20:00h u filijali Vojvođanske banke  u Ulici Srpskih vladara br. 7, do petka 7. jula. „Karavan slika" će nakon Kragujevca, Čačka i Apatina nastaviti svoj put i posetiti još i Zrenjanin i Suboticu, jer je jedan od ciljeva projekta „Odgovorno u kulturi" da dela iz kolekcije Banke budu dostupna svim ljubiteljima umetnosti u našoj zemlji.

 _VAS9480.JPG

Saradnja Vojvođanske banke i Galerije Matice srpske datira od juna protekle godine, kada su stručnjaci Galerije angažovani na obradi i katalogizaciji slika, koja za cilj ima da se kroz izložbe i publikacije kolekcija predstavi ljubiteljima umetnosti, čime Banka nastoji da da svoj doprinos srpskoj galerijskoj sceni i očuvanju kulturnog nasleđa. Do sada su odabrana dela u vlasništvu Banke izložbom „Odgovorno u kulturi" predstavljena novosadskoj i beogradskoj publici, a deo pomenute postavke u okviru „Karavana slika" nastavlja svoj put i po drugim gradovima u Srbiji.

_VAS9499.JPG