Login Login

Karavan slika svečano otvoren u Zrenjaninu

​Odabrana dela najistaknutijih vojvođanskih  slikara druge polovine XX veka - Save Stojkova, Milana Kečića, Milana Kerca, Pavla Blesića i Boška Petrovića danas su, u okviru „Karavana slika" Vojvođanske banke i Galerije Matice srpske, prvi put predstavljena zrenjaninskoj publici.

 direktor_filijale_Milan_Lisov+kustos_Mirjana Brmbota_VAS0842_VAS0830.JPG

Ove slike, samo su deo bogate umetničke kolekcije Vojvođanske banke, koja broji više od 600 dela likovne umetnosti. Ljubitelji umetnosti moći će da ih pogledaju svakog radnog dana od 18:00 do 20:00h u filijali Vojvođanske banke na Trgu Zorana Đinđića bb, do petka 9. septembra. Nakon toga, „Karavan slika" će nastaviti svoj put i nakon Kragujevca, Čačka, Apatina i Zrenjanina, posetiti još i Suboticu, jer je jedan od ciljeva projekta „Odgovorno u kulturi" da dela iz kolekcije Banke budu dostupna svim ljubiteljima umetnosti u našoj zemlji.

 _VAS0884.JPG

Saradnja Vojvođanske banke i Galerije Matice srpske datira od juna protekle godine, kada su stručnjaci Galerije angažovani na obradi i katalogizaciji slika, koja za cilj ima da se kroz izložbe i publikacije kolekcija predstavi ljubiteljima umetnosti, čime Banka nastoji da da svoj doprinos srpskoj galerijskoj sceni i očuvanju kulturnog nasleđa.

_VAS0880.JPG