Login Login

Mladi bez roditeljskog staranja predstavljeni poslodavcima iz Novog Sada

​Mladi bez roditeljskog staranja iz hraniteljskih porodica i SOS Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici, juče su  su imali priliku da se predstave potencijalnim poslodavcima na skupu „Predstavi sVe" održanom u Skupštini AP Vojvodine. U okviru istog događaja, članovi lokalnog privrednog sektora su, osim upoznavanja sa kandidatima, mogli da saznaju sve o subvencijama i značaju zapošljavanja ljudi iz ove kategorije.

„Predstavi sVe" deo je projekta „Budi svoj" koji za cilj ima da pomogne mladima bez roditeljskog staranja i deci palih boraca, a partnerski ga sprovode fondacija "Uključi se" i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, uz generalno donatorstvo  Vojvođanske banke i podršku Ministarstva omladine i sporta.

„Predstavi sVe" koji je organizovan u Novom Sadu, je drugi od pet regionalnih događaja i predstavlja važan deo projekta „Budi svoj"koji okuplja predstavnike privrednog sektora, potencijalne poslodavce, i informiše ih o položaju mladih iz ove kategorije, značaju njihovog stupanja u prvi radni odnos, kao i o veoma stimulativnim subvencijama propisanim od strane države.

 1.jpg

U okviru projekta u SOS Dečijem selu u Sremskoj Kamenici održane su dve celodnevne radionice na kojima su polaznici naučili kako da napišu radnu biografiju i predstave se potencijalnim poslodavcima. Obuke će u narednom periodu biti ogranizovane i u Beogradu, Kragujevcu i Subotici.

Veliki doprinos dala je i Nacionalna služba za zapošljavanje, koja od nedavno subvencijama pospešuje zapošljavanje mladih bez roditeljskog staranja u privatnom sektoru, za koje verujemo da će motivisati poslodavce da, kada planiraju otvaranje novih radnih mesta, pruže šansu ovim mladim ljudima i time im pomognu da spremno zakorače u svet odraslih.

Vojvođanska banka je prepoznala poteškoće i izazove sa kojima se susreću deca bez roditeljskog staranja i godinama unazad ih ima u fokusu, kao jednu od najranjivijih socijalnih kategorija u Srbiji. Kao generalni donatori projekta Budi svoj, pomažemo ovim mladim ljudima da na najbolji način predstave veštine i veliki potencijal koji imaju i tako povećaju svoje šanse za zaposlenje.

Dodatne informacije o Projektu i mogućnostima priključivanja i podrške mladima bez roditelsjkog staranja možete pronaći na www.budisvoj.org

2.jpg