Login Login

Uručeni trofeji najuspešnijim sportistima, timovima i treneru u 2017. godini

Na svečanosti povodom Dana Olimpijskog komiteta Srbije, održanoj u Domu narodne Skupštine, najuspešnijim sportistima, timovima i treneru u 2017. godini, uručeni su Trofeji Olimpijskog komiteta.

Vojvođanska banka kao zvanična banka Olimpijskog tima Srbije imala je čast da ove godine trofej uruči najuspešnijim sportistima. Za najuspešnije sportiste Srbije proglašeni su kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić. Sa Olimpijskih igara 2016. godine su se vratili sa srebrom, a osvajanjem zlatne medalje na Svetskom prvenstvu 2017. godine u Račicama, čemu je prethodilo srebro na šampionatu Evrope u Plovdivu, ovaj dvojac je potvrdio da se od njih može očekivati još mnogo vrhunskih rezultata na putu ka Igrama u Tokiju 2020. Trofej im je uručio gospodin Nenad Bungin, član Izvršnog odbora Vojvođanske banke.

 

Titula najuspešnije  sportistkinje Srbije za 2017. godinu je pripala tekvondoki  Milici Mandić, koja je ovo titulu ponela i 2012. godine nakon osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu. Milica je tokom 2017. godine osvojila prvo mesto na svetskom prvenstvu, drugo na Evropskom šampionatu i Gran Pri turniru u Maroku.

Najuspešniji muški tim je po trinaesti put  vaterpolo reprezentacija Srbije  koja je u 2017. godini osvojila zlato na turniru Svetske lige i bronzu na prvenstvu sveta. Najuspešniji ženski tim po osmi put je odbojkaška reprezentacija Srbije.

Titula najuspešnijeg trenera je po drugi put otišla u ruke Dragana Jovića, tekvondo trenera čiji sportisti su u protekloj godini osvojili 12 odličja na svim važnijim turnirima Evrope i sveta.

Ove godine Olimpijski komitet Srbije je, u želji da posebno istakne i nagradi uspehe svetskih prvaka u individualnim sportovima, dodelio tri posebna  priznanja. Ovo priznanje su osvajanjem zlatne medalje na Svetskim šampionatima u 2017. zaslužili Vanja Stanković, svetska šampionka u tekvondou, Viktor Nemeš, svetski šampion u rvanju i Nemanja Majdov, svetski šampion u džudou.