Login Login

Vojvođanska banka donirala računare Gerontološkom centru u Novom Sadu

​Vojvođanska banka pokrenula je, povodom oktobra - Meseca solidarnosti sa starim licima, veliku društveno odgovornu akciju u okviru koje će do kraja godine gerontološkim centrima u 12 gradova u Srbiji donirati ukupno 190 računara.

Danas, na 53. rođendan ove ustanove, Gerontološkom centru Novi Sad uručeno je 40 računara, a u narednom periodu donacije će biti upućene i centrima u Beogradu, Kargujevcu, Knjaževcu, Apatinu, Šapcu, Kikindi, Vršcu, Nišu, Leskovcu, Surudlici i Novom Pazaru.

GC_NS_01_.jpg 

Zorica Džida, direktorka Sektora društveno odgovorno poslovanje Vojvođanske banke istakla je da ova institucija tradicionalno poklanja računare zdravstvenim, obrazovnim i drugim ustanovama. Opremanje gerontoloških centara posebno je važan deo ove akcije, jer pomaže i starijim osobama da se uključe u digitalnu transformaciju i tako umnogome olakšaju svoju svakodnevicu.

GC_NS_.jpg 

Direktorka Gerontološkog centra Novi Sad Slavica Škrbić, zahvalila se Vojvođanskoj banci i istakla da veruje da će se zahvaljujući donaciji delimično neutralisati fizička udaljenost porodica i prijatelja od korisnika njihovog centra i da će digitalna komunikacija omogućiti njihovo dodatno povezivanje.

GC_NS_02_.jpg