Login Login

O Vojvođanskoj banci

Sa tradicijom dugom 149 godina Vojvođanska banka uspešno posluje u Srbiji i predstavlja jedan od najpoznatijih domaćih brendova u zemlji. Od 2006. godine Banka posluje u sastavu jedne od vodećih međunarodnih bankarskih grupacija - grupa Nacionalne banke Grčke (National Bank of Greece Group).

Nacionalna banka Grčke je preuzela Vojvođansku banku putem procesa privatizacije, u kojem je 11 evropskih banaka prvobitno iskazalo interesovanje i smatra se najvećom i najznačajnijom prodajom banke u državnom vlasništvu do sada.

Danas, Vojvođanska banka je među deset najvećih banaka u Srbiji po veličini aktive, ima status sistemski značajne banke i nalazi se među najboljim transakcionim bankama na tržištu. Banka je visoko kapitalizovana i likvidna i finansira se iz sopstvenih sredstava. Sa četvrtom najvećom mrežom u Srbiji, četiri regionalna biznis centra za mala i srednja preduzeća i sa više od milion klijenata, Vojvođanska banka pokriva celu teritoriju zemlje.

2016. godina predstavljala je za nas izuzetno važnu godinu, s obzirom da je to godina Olimpijskih igara. Ponosni smo što smo već šesnaest godina zvanična banka Olimpijskog komiteta Srbije. Banka aktivno podržava istinske vrednosti, olimpijski duh i profesionalni sport i stoga je obezbedila dodatnu podršku za pet olimpijaca koji su predstavljali Srbiju na Olimpijskim igrama u Riju.

Stručnost i uspeh u poslovanju Vojvođanske banke se konstantno potvrđuje: četvrtu godinu zaredom (2012, 2013, 2014. i 2015. godine), Vojvođanska banka je proglašena za najbolju kastodi banku u Srbiji prema prestižnom časopisu „Global Custodian Magazine". Ova nagrada za izuzetan kvalitet, visoke standarde i izuzetnu efikasnost u izvršavanju komercijalnih plaćanja i finansijskih transfera predstavlja potvrdu naše posvećenosti da našim klijentima uvek obezbeđujemo visok kvalitet usluga.   

Posebna pažnja daje se aktivnostima društveno odgovornog poslovanja. Banka podržava projekat socijalne inkluzije dece bez roditeljskog staranja „Budi svoj" u svojstvu generalnog donatora. Projekat „Budi svoj" sprovodi fondacija „Uključi se", dok je strateški partner projekta Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a podržan je i od strane Ministarstva omladine i sporta. Vojvođanska banka je i prva kompanija čiji su zaposleni uspešno završili dobrovoljni program obuke za srpski znakovni jezik, kako bi u svakodnevnom radu mogli da komuniciraju sa gluvim i nagluvim osobama.

Vojvođanska banka je ponosni član različitih poslovnih organizacija i udruženja, uključujući Udruženje banaka Srbije, Privrednu komoru Srbije, Privrednu komoru Beograda, Regionalnu privrednu komoru Novog Sada, Privrednu komoru Vojvodine,  Savet stranih investitora, Helensko privredno udruženje Srbije, Američku privrednu komoru, Forum za odgovorno poslovanje, Savez ekonomista Srbije, Savez ekonomista Vojvodine kao i Globalni dogovor Ujedinjenih nacija u Srbiji. Pored toga, u martu 2016. godine pristupili smo Premium klubu "Prijatelji SAM-a" Srpske asocijacije menadžera.