Login Login

VISA internet kartica

VB_Sajt_Kartice_440x300px-VISA-INTERNET.pngVojvođanska banka a.d. Novi Sad izdaje Visa internet karticu, koja služi za plaćanje roba i usluga isključivo putem Internet-a.

Obaveštavamo Vas da počinje velika Visa nagradna igra "Praznične kupovine vas vode do novog auta 1" koja Vam sa svakom obavljenom kupovinom na prodajnom mestu Visa karticom u periodu od 07.12.2016. - 05.01.2017. može doneti automobil marke Toyota Auris. Više detalja na www.rs.visa.com.

Visa internet je debitna kartica, što znači da je iznos sredstava na računu iznos koji se može koristiti za kupovinu preko Internet-a. Visa internet kartica se izdaje fizičkim licima, rezdentima Republike Srbije, koji poseduju ličnu kartu. Uslovi za izdavanje Visa internet kartice:

 • otvoren dinarski tekući račun u filijalama/ekspoziturama Vojvođanske banke a.d. Novi Sad
 • otvoren namenski devizni račun za poslovanje karticom u filijalama /ekspoziturama Vojvođanske banke a.d. Novi Sad, sa polaganjem minimum 20 EUR          

Korišćenje i zaštita od zloupotrebe

Visa internet kartica je izuzetno jednostavna za korišćenje i predstavlja siguran način kupovine preko Internet-a, pošto je obezbeđena sistemom zaštite od zloupotrebe.

​Kupovina na Internet-u u svega nekoliko koraka:

 • Pozvati Centar za autorizaciju na broj 021/520-333.
 • Tražiti da se odblokira kartica1, navodeći ime i prezime Korisnika kartice, lozinku i poslednje četiri cifre broja kartice.
 • Odrediti dnevni limit2 (Korisnik može koristiti karticu samo do visine raspoloživih sredstava na namenskom deviznom računu u trenutku
 • korišcenja kartice, ali ne više od utvrdjenog dnevnog limita).
 • Nakon obavljene transakcije3, pozvati Centar za autorizaciju i tražiti da se ponovo blokira kartica.

 • 1 Blokada kartice koristi se kao sistem zaštite od neovlašćenog korišćenja i zloupotrebe.
  2 Dnevni limit je dodatna mera zaštite od neovlašćenog korišćenja i zloupotrebe.
  3 Internet transakcija će biti odobrena ukoliko je manja ili jednaka iznosu dnevnog limita i stanja na namenskom deviznom računu. Kartica iz sigurnosnih razloga ima inicijalni dnevni limit do 20 EUR iz najviše 4 transakcije, ali se korisnik u filijali može opredeliti za veći iznos dnevnog limita po kartici (u skladu sa vrednostima prikazanim u tabeli ). Neki servisi za prodaju preko Internet-a ne naplaćuju kupljenu robu odmah, već tek kada je ona spremna za isporuku. U momentu naplate kartica mora biti odblokirana.
  Visa Internet kartica nema lični broj - PIN, jer se i ne traži pri plaćanju preko Internet-a. Ukoliko je na nekoj Internet stranici potrebno uneti PIN, velika je verovatnoća da je reč o fiktivnoj trgovini i da ta stranica služi za prikupljanje i kasniju zloupotrebu podataka sa kartica.
Kategorije dnevnog limita
IznosBroj transakcija dnevno
do 20 EURiz najviše 4 transakcije
do 50 EURiz najviše 4 transakcije
do 100 EURiz najviše 5 transakcija
do 150 EURiz najviše 5 transakcija
do 1.000 EURiz najviše 10 transakcija
do 5.000 EURiz najviše 10 transakcija

 

Pored broja kartice, na licu, u produžetku roka važnosti kartice nalazi se i trocifreni zaštitni broj. Sve više Internet stranica traži ovaj broj, pored broja kartice i roka važnosti. Ukoliko samo Vi znate taj broj, možete biti sigurni da niko drugi neće moći da koristi Vaš broj kartice.

Odaberite način apliciranja ili detaljnijeg informisanja:

- posetom nekoj od naših  filijala

1. Info centar

Customer.care@voban.groupnbg.com ili info@voban.groupnbg.com 
Telefon 021 421 077 ili +381 21 421 077 (za pozive iz inostranstva) radnim danom od 09 do 17h 

2. Opšte informacije 
 Zakažite sastanak ili postavite pitanje putem online forme​ ili posetite naše filijale ​​